ESGP-EKRK-ESGP

Under lördagen så flög vi till Roskilde som ligger söder om Köpenhamn (Danmark). Underbart flygväder dock låga moln över danmark tvingade ner oss på låga höjder, runt 2500fot. Inte komplicerat alls att byta FIR (Flight Information Region) (Varje land har sitt FIR). Dock så kände jag direkt att Danmark erbjuder mkt sämre ATC tjänster för VFR trafik jämfört med Sverige. Flygningen ner gick tog ca 90 minuter samt att vi fick ligga i holding ett tag vid Roskilde pga begränsad ATC då de hade ett provisoriskt kontrolltorn och mycket trafik. Väldigt fin flygplats med en hel del intressant trafik, aningen större än Säve och ingen farlig landningsavgift (68 dkr). Terminalen är nybyggd och riktigt riktigt nice. Genast när vi landade så spanade vi in flera andra DA40:or, kändes lite som att den lokala flygskolan DAC's skolande elever på DA40 undrade vad det var för långväga fågel på besök.






Såg en riktigt riktigt fet Grumman Gulfstream V som fick mig att dregla, ägs tydligen av den kände Taiwanesiske affärsmannen Ku Zen Fu som är i stan, aldrig hört det namnet men har man en egen Gulfstream så kan jag bara säga en sak. Respect. Obs! Kolla in registreringen, N888LK, 888 som enligt kinesiska traditioner skall betyda "rikedom" samt LK för "Luck".
Tog lite fler bilder på denna sjukt fina kärran:

Mean Machine               Grym bild!

På Roskilde Flygplats har även DAC - Danish Aviation College sin bas, en känd dansk flygskola med bara 20 elever! Precis som SPU så har de också Diamond flygplan, 2 DA40/2DA42.
Riktigt fina lokaler hade dom, alla eleverna bodde i skolan som var som ett internat/skola i ett, t ex en kille hade sitt sovrum bredvid deras DA42 simulator, lite väl nära :P
Utbildningen som är integrerad gick på 627000kr och då gjordes alla IFR flygning på DA42 och 20h Aerobatics flygning ingick i USA, not bad. Dom hade det riktigt bra där kan man säga, stort vardagsrum med bar, ett till rum med biljard etc etc. Träffade en kille som hade 2 månader kvar av utbildningen som redan fått jobb på Cimber Air med betald Typerating, somliga har tur =)
hemsida för skolan -> http://www.dacpilot.dk/

Bilder:


Efter att ha kopplat av i 30 min och käkat, samt väntat en kvar på att den sege tjänstemannen skulle göra klart allt pappersarbete så bar det iväg hemåt, det var en riktigt kylig dag idag samt pga fallskärmshoppare så fick vi vänta ytterligare 30 min på taxibanan. Iaf här så kommer lite mer bilder från hemresan:


Gör oss klara för start, Cold as Ice!


Danmark under vingen, Svenskt område skymtar där borta, taget mellan Helsingborg/Helsingör
Lite väl konstigt att Danskt ATC lämnade över oss till Malmö Kontroll medan vi fortfarande var inne i dansk luft, vi hade knappt nått till kusten.



Bilder från den vackra flygningen.


Riktigt fina moln kan skymtas över havet



När vi nått Göteborg efter en timme (massa medvind) så blev det en runda runt kontrollzonen där vi fick njuta av den vackra solnedgången


Under söndagen så blev det en runda runt Västra Götaland, riktigt blåsigt den dagen

Riktigt nice faktiskt, roligare att flyga utomlands än att harva runt GBG.

Här är två låtar som jag kan rekommendera, Ice Cube är lätt en av de bästa rapparna och här är två av hans låtar som anses vara klassiker, Två låtar varav den andra är en fortsättning av den första, väl värd att checka in>>


 Today was a good day - Del 1 av historian

Check yo self (remix), Del 2 av historian

EDIT:
Upptäckte statistik funktionen och tydligen så har denna blogg haft 500 besökare sedan start (unika IP-adresser), inte dåligt med tanke på att jag knappt tipsat så mkt om den då bara några vet om att jag har en blogg, kommer att fortsätta blogga så länge som det känns kul och alltid kul att blicka tillbaka och se vilka äventyr man varit med om. Anyway kul med fler besökare =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback