TUR-mässan och Säve

Tjena igen!
Besökte idag TURism mässan som hölls på Svenska Mässan, riktigt intressant med massor av länder, folk och resebyråer samt företag som marknadsförde sig, vissa flygbolag fanns också som KLM, FlyNordic, TACA Airlines, Air France, SAS etc etc. Riktigt trevligt var det i varje fall, rekommenderar alla att besöka mässan!

97074-137
Denna bild tagen i KLM's monter, istället för att lägga ut massor av tid och xxx antal pengar så räcker det väl med att stå bakom en sådan här pappskiva och få en bild tagen, stiligt var det i varje fall!



Hittade lite bilder på gamla F9 (Säve) samt Torslanda Gamla Flygplats som för länge sedan under 20-talet var Sveriges största flygplats.

Tiden försvinner..

Tjenare!
Som sagt så försvinner tiden, snart kommer sommaren och alla ska ut och flyga och ha kul, samtidigt så har man en del ATPl teori som måste göras klart. Sedan föregående bloggnotering så har jag mest bara haft massa teori och ledighet, har en timme kvar på NQ-skolningen som innebär en en-timmes EK-nav till Trollhättan (EK = Ensamkommando). Har även till slut haft sista delen i den tekniska kursen på DA42:an, filmade lite filmer, har lagt upp två st där man ser hur landsstället går upp och ner etc (hydrauliskt där hydraultrycket skapas av en elektrisk-pump) :

 


Som sagt ska bli otroligt skönt att bli klar med all teori, då ska jag fira!

Sen slutligen för alla som undrat hur ett flygplan kommer till världen, här så förklarar nya Brussels Airlines processen (obs! känsligt innehåll) :


Hörs sen! ciao